Best Cheeses of   SEPTEMBER

                         

AUTUMN is the  favourite season for washed ripened cheese and bloomy cheese. This is also a good period for blue veined cheese ... 

fromages traditionnels

Tradition

Les affinés à la bière

With beer

Les affinés au vin

With wine

Les affinés aux champignons

With Truffles

Les affinés aux herbes

With herbs

Les affinés aux fruits secs

With dried fruits 

Les spécialités

Specialties 

 

Best cheeses of the month...the list of our Belgian cheeses, others  and the French AOC ...    

Mild Cheese

Our cheeses : Belgian Brie from Soignies, Petite Fleur,  

                       Pavé de Maffe aux raisins     Senteur d'Automne ...

Other cheeses Chaource, Brillat Savarin, Tome de Savoie d'Alpage, Reblochon fermier ..

Semi Strong Cheese

Our cheeses : K'ré, Bailli de Soignies, Bourguignon, Délicatesse aux Noix

Other cheeses : Val d'Aillon blue cheese , abbaye de Citeaux, Morbier with raw milk, le Saint-Félicien       

La roue du Moulin Suisse, 

La Roue du Moulin is a raw milk cheese, produced in Switzerland, in the South of Lac de Constance, by an artist of cheese maker  

Strong Cheese

Our cheeses : Peket, Fourme au Sauternes, Farm Herve doux from Madeleine

             

Other cheeses : Bleu d'Auvergne, Fougeru, Farmer Pont l'EvèqueSalers...

Sharp Cheese

Our cheeses : Remoudoux, Petit Bonsecours, Bassigny au Porto ...

Other cheeses : Roquefort ,l' Epoisses de Bourgogne , le Vieux -Lille ou Gris de Lille ...  

   

 

Home

News

Contact ou Info

Madame, Monsieur , cher client ,Mrs, Sir, dear customer,

Si vous ne souhaitez plus recevoir cette page d’information sur « Les bons Fromages du Mois » , renvoyer moi ce courriel en indiquant dans l’objet : SUPPRIMER.

If you do not wish to receive any more this " list advice ", to send back I this e-mail by indicating in the object: UNSUBSCRIBE.

Gastronomiquement vôtre …    Yours Gastronomiquement …